La inceputul acestei saptamani, aerul foarte fierbinte de origine nord-africana a acoperit sudul Europei si a ajuns partial peste centrul zona estica a continentului.

 

Vineri si sambata sunt in vigoare doua avertizari pe teritoriul Romaniei: 

– cod rosu pentru 12 judete din Banat, Crisana, vestul si nord-vestul Transilvaniei, sud-vestul Olteniei, unde se vor înregistra temperaturi maxime extreme, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei şi care se vor situa între 39 şi 42 de grade.

– cod portocaliul valabil pentru restul judetelor, unde vor fi frecvent temperaturi intre 36 si 39 de grade.

In acest interval si noptile vor fi tropicale, adica temperaturile nu vor scadea sub pragul de 20-22 de grade, cu exceptia depresiunilor intramontane.

„Treptat, valul de cãldurã se va restrânge cãtre regiunile sudice şi va persista pânã spre mijlocul sãptãmânii viitoare. Gradul de instabilitate atmosfericã va fi în creştere, în special în zonele de munte şi în jumãtatea de nord a ţãrii.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţionalã de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj”, au scris reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here