Video Doamne, cum arata! Nu stii daca e barbat sau diavolu-n persoana! Cine este Graham, barbatul din imagine, si cum a ajuns sa arate asa

Acesta e singurul om care ar putea supravietui unui accident auto grav.

„Om” e prea mult spus, pentru ca personajul din imagine, pe nume Graham, este de fapt o sculptura ce infatiseaza o persoana care va putea supravietui unui accident grav, in care ar muri orice alt om. El este creatia unui artist italian, Patricia Piccinini, in colaborare cu o echipa de chirurgi de la sectiile de Urgenta si investigatori specializati in accidente auto.

Graham are capul urias, asemanator cu o cascad e protectie, nu are gat, picioarele sunt deformae si seamana cu niste carlige. Cutia toracica a suferit si ea modificari. Toate aceste caracteristici nenaturale ne arata cum ar trebui sa fie trupul nostru pentru a rezista fortelor uriase care se dezlantuie in cazul unei coliziuni.

Scopul lucrarii e acela de a atrage atentia asupra vulnerabilitatilor trupului uman, pentru a-i face pe soferi sa constientizeze pericolele la care se expun atunci cand conduc cu viteza.

„Masinile au progresat mai repede ca oamenii. Vitezele sunt mai mari, fortele sunt mai mari si sansele de supravietuire sunt mai mici. Oamenii supravietuiesc cand merg pe jos si se lovesc de un zid, dar ar trebui sa arate ca Graham ca sa supravietuiasca unui accident auto”, a declarat  Joe Calafiore, presedintele Comisiei de siguranta rutiera din Australia, unul dintre sustinatorii proiectului.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here