Doar 60 de ore au avut la dispozitie cercetatorii inainte ca mormantul sa fie zidit din nou.

Mormantul in care se crede ca a fost asezat Mantuitorul se gaseste in interiorul Bisericii Sfantului Mormant, din Ierusalim, unde cercetatorii lucreaza la restaurarea exteriorului. In octombrie, mormantul a fost deschis, oamenii de stiinta primind 60 de ore pentru a-l cerceta. A fost prima data, in ultimele 5 secole, cand incinta a fost deschisa.

Cu cateva ore inainte de a expira termenul limita, au facut o descoperire neasteptata: O dala de marmura, pe care se crede a fost asezat trupul lui Iisus,  a fost descoperita sub mai multe straturi de material, cu o cruce sculptata pe suprafata.

Fredrik Hiebert, arheolog pentru canalul TV National Geografic, a marturisit: „Imi tremura genunchii, pentru ca nu ma asteptam la asta! Nu suntem 100% siguri, dar se pare ca e dovada ca locatia mormantului nu a fost mutata de-a lungul timpului. Istoricii s-au intrebat asta de sute de ani.”

„Aceasta e Sfanta Piatra, venerata de secole. De abia acum poate fi vazuta”, a declarat Antonia Moropoulou, profesor la Universitatea Tehnica din Atena.

Dupa sigilare, oamenii de stiinta si-au continuat munca in exteriorul mormantului, incastrat intr-o structura asemanatoare unui altar, pentru a-l face sa stea in picioare fara suportii de lemn care il sustin in prezent.

Mi multe fotografii aici

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here