Doar 60 de ore au avut la dispozitie cercetatorii inainte ca mormantul sa fie zidit din nou.

Mormantul in care se crede ca a fost asezat Mantuitorul se gaseste in interiorul Bisericii Sfantului Mormant, din Ierusalim, unde cercetatorii lucreaza la restaurarea exteriorului. In octombrie, mormantul a fost deschis, oamenii de stiinta primind 60 de ore pentru a-l cerceta. A fost prima data, in ultimele 5 secole, cand incinta a fost deschisa.

Cu cateva ore inainte de a expira termenul limita, au facut o descoperire neasteptata: O dala de marmura, pe care se crede a fost asezat trupul lui Iisus,  a fost descoperita sub mai multe straturi de material, cu o cruce sculptata pe suprafata.

Fredrik Hiebert, arheolog pentru canalul TV National Geografic, a marturisit: „Imi tremura genunchii, pentru ca nu ma asteptam la asta! Nu suntem 100% siguri, dar se pare ca e dovada ca locatia mormantului nu a fost mutata de-a lungul timpului. Istoricii s-au intrebat asta de sute de ani.”

„Aceasta e Sfanta Piatra, venerata de secole. De abia acum poate fi vazuta”, a declarat Antonia Moropoulou, profesor la Universitatea Tehnica din Atena.

Dupa sigilare, oamenii de stiinta si-au continuat munca in exteriorul mormantului, incastrat intr-o structura asemanatoare unui altar, pentru a-l face sa stea in picioare fara suportii de lemn care il sustin in prezent.

Mi multe fotografii aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here