Un pescar a prins o CREATURĂ de 5 metri despre care savanţii NU ŞTIU ce să creadă

Pescarul Carl Moore a avut surpriza vieții lui când a prins un monstru de 5,4 metri, scrie publicația The Independent.

Omul ieșise la o banală partidă de pescuit în zona Key West, un oraș situat pe o insulă din arhipelagul Florida Keys, capitală a comitatului Monroe, statul Florida.

Când a verificat plasele în care spera să găsească mulți creveți, Moore a constatat că s-a prins în ele o creatură foarte bizară, cu aspect extraterestru. Monstrul de peste cinci metri l-a băgat în sperieți inițial pe pescar. Acesta și-a păstrat însă cumpătul și a fotografiat creatura (foto sus), după care a eliberat-o în ocean.

Captura ciudată făcută de un pescar a pus pe gânduri specialiștii în viața marină. Un rechin monstru prins din greșeală, la o partidă banală de pescuit le-a demonstrat că încă știu foarte puține lucruri despre viața marină de la mare adâncime.

După ce au văzut imaginile cu monstrul, specialiștii au admis că încă sunt mari semne de întrebare despre viețuitoarele care trăiesc la mari adâncimi, în oceane. În realitate, știm mai multe despre zone din spațiu, decât despre apele adânci ale oceanelor.

Captura a fost făcută în 19 aprilie 2014, a informat The Independent, dar pescarul a prezentat imaginile abia joi autorităților competente. Specialiștii știu despre această specie de rechin că trăiește în apele adânci din Oceanul Pacific, în apropierea Japoniei. Biologul marinDavid Shiffman, de la Universitatea din Miami, a declarat pentru Houston Chronicle:Este o specie foarte rară care nu a fost studiată suficient.

Biologii marini au pus la dispoziția publicului mai multe imagini cu această specie biară care populează apele oceanice de mare adâncime.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here