Biblia ne indica numeroase vegetale cu efecte terapeutice de exceptie, iar între ele maslinul – planta cu cel mai puternic efect cicatrizant, care e si leac împotriva pneumoniei, tuberculozei, gonoreei, gripei sau malariei – apare mentionata în Cartea sfânta de mii de ori.

Frunzele de maslin sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri ca un veritabil panaceu.

Un lucru pe care multa lume nu-l cunoaste este ca frunzele de maslin contin oleuropeina. Aceasta substanta e cea mai puternica în vindecarea pneumoniei, gonoreei, tuberculozei, gripei, meningitei, herpesului, ulcerului stomacal, botulismului, encefalitei, hepatitei B si multor altor maladii. Mai mult, medicii sustin ca este si un bun cicatrizant, care poate fi aplicat pe plagi dupa operatii.

Maslinul trateaza infectiile urinare, precum si infectiile fungice. Curele cu frunze de maslin vindeca diabetul, tromboflebita, ateroscleroza, arterita obliteranta, cancerul si leucemia.

Dar în ultimul timp s-a descoperit ca vindeca chiar si iradierea cu material radioactiv. Herpesul, colesterolul si toate bolile de inima îsi gasesc sfârsitul în extractele din frunza de maslin, iar pentru pacientii contaminati cu periculosul virus HIV maslinul s-a dovedit un adjuvant eficient, potrivit recistei Magazin.

Pentru prepararea ceaiului terapeutic se folosesc 15-20 de frunze uscate de maslin si 2-3 litri de apa fiarta. Se pun frunzele în apa fiarta si se lasa la foc 2-3 minute; se mentin la infuzat înca 10 minute si apoi se scot. Se poate consuma ceaiul rece sau cald; pentru îndulcire si aromatizare se poate adauga miere sau lamâie, dupa gust. Frunzele se culeg primavara si ceaiul se bea zilnic.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here