Traian Băsescu: Dacian Cioloş ar trebui să îl pună pe liber pe Irimescu

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Traian Băsescu, susține că premierul Dacian Cioloș ar trebui „să-l pună pe liber” pe ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a da explicații în legătură cu declarațiile referitoare la faptul că, în timpul mandatului fostului șef de stat, ar fi plecat din România către Elveția 35 de miliarde de euro încărcați în camioane.

„Dacă omul acesta este de bună credință, ar trebui să facă un denunț la Parchetul General sau la DNA, nu știu ce instituție este competentă exact și să aflăm dacă este vreo urmă de adevăr în ce a spus acest om. Ar trebui să spună care sunt băieții care l-au informat, dacă nu cumva l-au intoxicat să-l facă să iasă să spună prostii (…) și toți cei responsabili să suporte consecințele legii dacă s-a întâmplat așa ceva, dacă nu, până una alta, cel mai bun lucru ar fi ca dl. premier Cioloș să-l pună pe liber puțin, să aibă timp să dea explicații la DNA sau la Parchetul General, de unde știe care sunt argumentele și noi toți, suspectați de dânsul că am scos din țară 35 de miliarde de euro, să ne ducem să dăm explicații fiecare, dar cu șefii de instituții în frunte”, a afirmat duminică, la România Tv, Băsescu.

El a mai spus că ministrul Agriculturii „ori are probleme la cap, ori știe multe adevăruri și trebuie investigate”. Băsescu a arătat că, în legătură cu acuzațiile acestuia, ar trebui să aibă ceva de spus procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, adjunctul șefului SRI, Florian Coldea, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, fostul șef al Poliției, Petre Tobă, șeful vămilor și cel al Poliției de frontieră.

El a mai susținut că îl îngrijorează „poziția” premierului Dacian Cioloș în legătură cu declarația lui Irimescu referitoare la produsele care ajung în România. „Nu am cum să dau crezare afirmațiilor dl. ministru Irimescu, iar dacă omul acesta are dreptate, Cioloș are o mare problemă cu mine, ca politician, și Cioloș a ascuns”, a afirmat Băsescu.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here