Toţi îl încercăm fără să ne dăm seama! Cel mai puternic drog de pe pământ

Helen Fisher este un antropolog din SUA cunoscut şi sub numele de „antropologul iubirii“. Ea a făcut un studiu potrivit căruia dragostea este cel mai puternic drog din lume. Fischer a descoperit că, atunci când suntem îndrăgostiţi şi când iubim, se activează acea parte din creier care se activează şi când oamenii se droghează.

Antropologul american Helen Fisher şi colegii săi au făcut un studiu despre iubirea romantică. Au scanat, cu ajutorul unui RMN, creierele a 32 de persoane îndrăgostite. 17 erau îndrăgostite nebuneşte şi dragostea lor era împărtăşită, iar 15 tocmai fuseseră părăsite de parteneri. Rezultatele au fost extrem de interesante şi au arătat că dorinţa, dragostea romantică şi ataşamentul nu funcţionează mereu împreună, că sexul întâmplător nu e chiar aşa de întâmplător şi că, în creier, atunci când suntem îndrăgostiţi se activează acea parte care e activă şi când corpul se droghează.

Când ne îndrăgostim, spune Helen Fisher, în creier se petrec o serie de lucruri. Persoana de care ne îndrăgostim capătă, în ochii noştri, „o însemnătate specială”,scrie Daily Mail

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here