Terapie cu maidanezi. Primul centru din Europa, inaugurat la Bucuresti

In Bucuresti, s-a deschis primul Centru din Europa de Terapie Asistata de Animale si Cercetare a Interactiunii Om-Animal, unde cainii maidanezi sunt folositi in programe de terapie.

Centrul este deschis de Funtatia Vier Photen si foloseste cainii comunitari, special selectati, antrenati si dresati pentru aceste activitati. Patrupezii au devenit terapeuti pentru copii cu dizabilitati si pentru batrani.
Coordonatoarea proiectului,  dr. Anca Tomescu a declarat: „Acest Centru este un vis devenit realitate, fiind un proiect unic in Europa. Din 2004 incoace, de cand am inceput sa derulam programe de terapie asistata de animale, am incercat in permanenta sa demonstram valoarea si contribuyia imensa a acestor caini in beneficiile pe care le aduc copiilor. Acum, prin Centrul “Dogs For People“ putem aduce dovezi despre beneficiile interactiunii pozitive cu animale. Centrul beneficiaza de cea mai performantă tehnologie de cercetare în domeniul interacțiunii om-animal.”

Sedintele de terapie sunt conduse de echipe compuse din psihoterapeuti, antrenori si caini special antrenati. Coordonatoarea proiectului sustine ca peste 50 de copii vor putea beneficia anual de programele de terapie asistata de fosti caini comunitari.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here