Coreea de Nord a acuzat duminică autorităţile americane că ar fi agresat diplomaţi nord-coreeni la aeroportul John F. Kennedy din New York şi le-ar fi confiscat acestora valiza diplomatică, transmite AFP.

Potrivit ministerului nord-coreean al Afacerilor Externe, citat de agenţia oficială KCNA, funcţionari americani au confiscat valiza diplomatică a reprezentanţilor nord-coreeni care se pregăteau să revină în Coreea de Nord după ce au participat la o conferinţă la New York.

Phenianul a cerut Washingtonului să ofere explicaţii privind acest incident, calificat ca „provocare”, conform agenţiei.

„Cum diplomaţii rezistau cu putere, ei au confiscat valiza diplomatică, făcând uz de violenţă fizică”, a afirmat ministerul.

Delegaţia nord-coreeană s-a aflat la New York pentru a participa la conferinţa ţărilor semnatare ale Convenţiei privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, a indicat KCNA.

Ministerul de Externe de la Phenian a cerut comunităţii internaţionale să aibă „serios” în vedere un alt loc decât New York-ul pentru organizarea unor conferinţe internaţionale de prim rang.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here