Soarele prelungeşte viaţa. Evitarea lui, un risc pentru sănătate - vezi de ce

Femeile care se expun la soare trăiesc mai mult decât cele care îl evită în mod conştient, au stabilit oamenii de ştiinţă suedezi. Concluzia lor este că evitarea soarelui este mai degrabă nocivă decât benefică, putând crea un risc pentru sănătate, comparativ cu cel implicat de fumat.

Oamenii de ştiinţă de la Institutul Karolinska din Suedia au cercetat informaţii provenite de la 30.000 de femei, a căror stare de sănătate a fost urmărită timp de două decenii. Şansele ca amatoarele de soare să fie în viaţă şi peste 20 de ani s-au dovedit a fi de două ori mai mari. Acestea sufereau mai puţin de boli cardiovasculare și alte afecţiuni, cu excepția cancerului.

Cercetătorii nu au putut explica exact modalitatea în care soarele prelungește viața. Este posibil ca soarele să scadă tensiunea arterială. În afară de aceasta, soarele creşte nivelul de vitamina D şi astfel protejează împotriva bolilor, cum ar fi osteoporoza și diabetul. Soarele reduce stresul, crescând nivelul de endorfine care produc o stare de spirit bună.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here