Sănătate. 5 băuturi care-ţi dau energie dimineaţa şi uiţi de cafea

Laptele vegetal cu turmeric are un efect revigorant şi antiinflamator pentru organism. Descoperă ce alte alternative ai pentru a înlocui licoarea obişnuită!

Nu numai cafeaua te poate ajuta să te trezeşti dimineaţa şi să te concentrezi mai bine pe tot parcursul zilei. Potrivit specialiştilor, mai există şi alte băuturi care au un efect revigorant asupra corpului şi pe care merită să le încerci:

1. Laptele vegetal cu turmeric

Turmericul este acea pulbere gălbuie pe care o găseşti la magazinele naturiste. Ea este recunoscută pentru efectul antiinflamator asupra corpului. Fie că prepari un lapte vegetal simplu încălzit şi amestecat cu o linguriţă de pulbere de turmeric şi miere de albine, fie faci un smoothie în care să pui turmericul, pentru a prepara un smoothie delicios ai nevoie de apă sau lapte vegetal, ananas, fulgi de cocos, seminţe de chia şi pulbere de turmeric.

 

2. Ceaiul Mate

Ceaiul Yerba Mate verde are un efect revigorant spectaculos asupra corpului, având un conţinut mult mai mic de cofeină decât cafeaua. Este un ceai foarte popular printre adepţii stilului de viaţă sănătos. De asemenea, arde grăsimile la fel cum o face şi ceaiul verde, lucru care poate să fie de folos persoanelor care îşi doresc să slăbească. Consumat cu puţin lapte de migdale de casă sau un alt lapte vegetal, poate să fie o băutură delicioasă şi revigorantă, ajutându-te să te concentrezi pe o perioadă mai lungă de timp.

3. Ceai verde Matcha cu lapte

Un latte cu ceai verde Matcha poate să fie o alegere foarte inspirată pentru micul dejun în loc de cafea. Are un efect revigorant şi conţine o mulţime de antioxidanţi. Matcha vine sub formă de pulbere verde pe care o poţi amesteca în blender cu lapte obişnuit sau vegetal, îndulcind cu puţină miere de albine sau extract de stevia rebaudiana care nu are deloc calorii

4. Ceaiul roiboos

Poţi să optezi pentru cel simplu sau pentru cel cu vanilie şi, de asemenea, poţi să foloseşti laptele pentru el sau îl poţi consuma ca atare. Este un ceai fără cofeină, plin de antioxidanţi şi cu o dulceaţă naturală, fără să mai fii nevoită să foloseşti zahărul sau mierea de albine. Acest sortiment de ceai are rolul de a reduce intensitatea poftelor, explică Dr. Oz în emisiunea sa „The Dr. Oz Show”.

5. Ceaiul din rădăcină de păpădie

Are un efect detoxifiant asupra ficatului şi te va ajuta să ai mult mai multă energie dacă îl consumi dimineaţa în locul ceştii obişnuite de cafea. Pune la fiert rădăcină coaptă de păpădie şi de cicoare, plus un bât de scorţişoară pentru a-i conferi aromă şi dulceaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here