Remediu străvechi care curăță arterele

Hipertensiunea arterială și colesterolul mărit sunt principalii factori de risc pentru apariția depunerilor de aterom (depozit de substanțe grase și de colesterol pe pereții vaselor sangvine pe artere). Întrucât riscul apariției aterosclerozei este foarte mare, este bine să începi din vreme o cură cu ingrediente din natură.

Alimente cu virtuți terapeutice

Ghimbirul, lămâia, usturoiul sunt alimente cu efecte de reducere și de stabilizare a tensiunii arteriale, scăzând totodată valorile colesterolului.

Cu o istorie de aproape 2.000 de ani, ghimbirul nu este doar un ingredient folosit cu precădere în bucătărie, ci şi o plantă cu numeroase properietăţi curative. În Asia, acesta este considerat un antibiotic natural, și asta pentru că el conține nu mai puțin de 500 de substanţe active. Are un gust intens și este bogat în vitamine (B1, B2, B3, B6) şi minerale (calciu, fier, magneziu, fosfor). Toate aceste proprietăți transformă ghimbirul într-un „medicament“ natural, recomandat în tratarea multor probleme de sănătate.

Dintre toate antibioticele naturale, usturoiul este cel mai utilizat. Explicația este una simplă: distruge bacteriile, ciupercile și virusurile, fără a afecta flora intestinală. Planta are proprietăți  antibacteriene, antifungice și calități antivirale.

De ce ai nevoie pentru preparat

1 bucată mică de rădăcină de ghimbir

4 lămâi necurățate

4 căței de usturoi

2 litri de apă

Mod de preparare

Spală lămâile și curăță ghimbirul, după care taie-le mărunt și pune-le într-un blender. Descojește usturoiul și adaugă-l peste celelalte ingrediente. Mixează bine și toarnă amestecul preparat într-un bol. Pune apa și lasă vasul pe foc. Dă-l deoparte chiar înainte de a fierbe și așteaptă să se răcească. Când este suficient de rece, filtrează și depozitează lichidul obținut într-o sticlă, la frigider.

Cum îl folosești

Înainte de fiecare utilizare, agită foarte bine flaconul de sticlă. Consumă o jumătate de ceașcă de soluție pe stomacul gol sau cu cel puțin 2 ore înainte de mesele principale. Repetă procedeul, trei săptămâni și fă pauză de o săptămână. Dacă este necesar, urmează din nou tratamentul pentru încă trei săptămâni.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here