Reacții dure după atacul de la NISA. Obama condamnă oribilul atac terorist

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a condamnat cu fermitate CITEZ „ceea ce pare a fi un oribil atac terorist”. La rândul său, noul premier al Marii Britanii, Theresa May, a anunţat că autorităţile din Regat sunt pregătite să le ajute pe cele franceze.

„În numele poporului american, condamn în cei mai duri termeni ceea ce pare a fi un groaznic atac terorist în orașul Nisa, din Franţa, care a ucis şi rănit zeci de civili nevinovați. Gândurile și rugăciunile noastre merg la familiile victimelor şi le dorim celor răniţi să se refacă pe deplin”, a transmis preşedintele american Barack Obama. „Suntem solidari cu Franța, cel mai vechi aliat al nostru, pe măsură ce el răspunde acestui atac şi se recuperează în urma lui”, a adăugat liderul de la Casa Albă.

Liderii Uniunii Europene, prezenţi la summitul ASEM au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor atacului. Într-un comunicat publicat pe site-ul Comisiei Europene, preşedintele Jean-Claude Juncker, s-a declarat foarte „afectat şi îndurerat de încercarea grea care a lovit frumosul oraş Nisa în această zi de sărbătoare naţională”. El a dat asigurări că Franţa poate conta pe Comisia Europeană şi pe restul statelor membre UE în lupta împotriva terorismului, atât în interiorul, cât şi în afara blocului comunitar.

La rândul său, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunţat că liderii europeni şi asiatici le-au adus un omagiu victimelor atacului: „Toţi uniţi împotriva urei şi a violenţei”, a scris el pe Twitter. „Este un paradox tragic faptul că victimele atacului de la Nisa sunt oameni care sărbătoreau libertatea, egalitatea, fraternitatea”, a adăugat Tusk.

Noul premier al Marii Britanii, Theresa May, a anunţat că autorităţile din Regat sunt pregătite să le ajute pe cele franceze. Biroul premierului s-a declarat „şocat şi îngrijorat” de scenele de la Nisa.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here