Autoritățile vor să modifice până la sfârșitul acestui an permisele de conducere, astfel ca acestea să conțină mai multe informații despre posesorii lor.

Mai exact, după schimbare, permisul de conducere ar trebui să includă și date despre restricțiile medicale impuse anumitor șoferi, după modelul celor din Uniunea Europeană. Proiectul este, momentan, în dezbatere publică, pe site-ul Ministerului de Interne, după care va ajunge pe masa Guvernului.

Observațiile înregistrate vor specifica dacă șoferii trebuie să poarte ochelari sau lentile de contact, proteze auditive sau proteze la mâini sau picioare. Totodată, conducătorii auto care au făcut școala pe mașini cu cutie automată vor avea marcat și pe spatele permisului acest lucru.

Recent, Guvernul a anunțat că pregătește modificări prin care să condiționeze obținerea permiselor auto. Mai exact, permisul auto nu va mai fi eliberat decât persoanelor care au absolvit la școală cel puțin 11 clase. Modificarea ar trebui să fie introdusă de Executiv printr-un act normativ care va schimba actuala legislație rutieră.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here