Operaţiune antiteroristă în derulare la nord de Paris: mai multe arestări

Poliția franceză efectua joi după-amiază o operațiune antiteroristă la Argenteuil, la nord de Paris, în urma căreia au fost arestat mai multe persoane, relatează joi Le Parisien.

Operațiunea din Argenteuil nu are legătură directă cu atacul terorist comis pe 14 iulie la Nisa, în sudul Franței.

Potrivit Le Parisien, în cadrul operațiunii antiteroriste au avut loc două percheziții, aceasta vizând verificarea unei informații privind pregătirea unei acțiuni violente, a declarat o sursă din poliție pentru AFP.

Secțiunea antiteroristă a Parchetului a fost sesizată.

Prima descindere a trupelor speciale a avut loc pe Avenue du Parc, în cartierul Val Notre Dame, și a vizat o familie care locuiește în apropierea moscheii așa-numite Dassault și care ar fi chiar familia imamului. Toți membrii acestei familii, printre care și copii, au fost arestați, potrivit sursei citate. Zona a fost izolată.

Cea de a doua intervenție a avut loc în cartierul Val Sud, pe strada Maurice Utrillo, într-o locuință privată, și s-a soldat cu arestarea a patru femei, printre care și una în vârstă.

Tot la Argenteuil, în luna martie, o operațiune antiteroristă a dus la descoperirea unui veritabil arsenal într-o ascunzătoare a lui Reda Kriket. Acesta, arestat cu câteva zile mai devreme la Bologna, era pe punctul să comită un atentat, și potrivit premierului Manuel Valls, ar fi vizat chiar Euro 2016.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here