O întreagă FAMILIE a PARALIZAT, după ce a gătit PEŞTE. Sună BIZAR, dar e REAL!

O masă luată alături de familie s-a transformat într-un coşmar, cu 11 membri ai familiei în stare gravă şi paralizie, totul pentru că au gătit un peşte „greşit”.

În Brazilia, o cină a familie Souza, la care a fost invitată toată familia, a devenit o tragedie, după ce masa pregătită s-a dovedit a fi făcută cu un peşte balon, una dintre cele mai otrăvitoare vieţuitoare din lume.

Familia primise peştele de la un prieten care fusese la pescuit şi l-au prăjit imediat, fără a încerca să identifice peştele. În plus, au invitat toţi membrii la masă, iar acum, scrie Evening Standard, 11 persoane se află în stare gravă la spital, inclusiv patru copii cu vârste cuprinse între 3 şi 5 ani.

Cristiane Souza, mama familiei, care a „scăpat” mai uşor decât restul membrilor, a explicat că aceştia au început să vomite imediat cum au gustat peştele, apoi le-a amorţit faţa şi paralizia le-a cuprins întregul corp. „A trebuit să îi cărăm pe fiecare până la maşină şi apoi la spital”. Bunica acesteia a adăugat: „Am pus peştele prăjit pe masă, în curte şi toată lumea a început să mănânce. Chiar spuneau cât de delicios este”.

PESTELE BALON este numit în Japonia fugo. Otrava sa este numită „tetrodotoxină”, o neurotoxină normală – efectele sale analgezice sunt de 160.000 de ori mai puternice decât cele ale cocainei. Dacă mâncaţi PESTELE BALON, puteţi simţi o uşoară senzaţie plăcută, provocată de tetrodotoxină – iar în Japonia bucătarii care prepară fugo trebuie să aibă licenţă. Chiar şi aşa, uneori există cazuri mortale sau persoane care ajung în stare gravă, ca urmare a consumului de fugo. Toxina coboară temperatura corpului şi a sângelui, provocând o comă profundă.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here