Nici MEDICILOR nu le-a venit SĂ CREADĂ! Ce se întâmplă dacă mănânci două ouă fierte pe săptămână, timp de o lună

Un aliment de care multe persoane se feresc, de teamă să nu se îngraşe sau să nu le crească nivelul colesterolului „rău” din cauza lui are, de fapt, o mulţime de efecte benefice asupra organismului.

Oul nici nu îngraşă, nici nu ne creşte colesterolul, spune nutriţionistul Mihaela Bilic. Acest aliment conţine mai multe substanţe care ne feresc de anxietate şi depresie, ajutându-ne să ne simţim veseli.

„Oul infuenţează în bine starea de bine. În gălbenuşul de ou există colina, o substanţă din grupul vitaminelor B. Colina este legată de activitatea vitaminelor B6 şi B12 şi este precursorul acetilcolinei, neurotransmiţătorul de bază al creierului. Un deficit de colină determină anxietate şi depresie, adică afectează major dispoziţia. Şi nu există o sursă alimentară mai bogată şi mai eficientă pentru colină decât gălbenuşul de ou”, susţine Mihaela Bilic, citată de feminis.ro.

Nutriţionistul ne recomandă să consumăm câte un ou fiert moale de două ori pe săptămână, timp de cel puţin câteva săptămâni.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here