Mumia cu aspect nepământesc care i-a speriat pe oamenii de știință

O creatura din secolul al XIX-lea, care a fost descoperita in Muzeul Buxton, din Anglia, da batai de cap oamenilor de stiinta. Mumia are forma unei sirene, insa originile ei nu s-au aflat inca.

Oamenii de stiinta au facut teste asupra acestei creaturi, care arata ca o sirena mumificata, pentru a-i descoperi originea, informeaza BBC News.

Sirena a fost descoperita de Anita Hollinshead, restaurator la Muzeul Buxton din Anglia. „Credem ca dateaza de la mijlocul secolului al XIX-lea. Mumia poate sa provina din Japonia sau din Orientul Indepartat. O multime de astfel de sirene au venit din aceasta zona si au fost facute de pescari, care le-au vandut ca niste sirene false”, a spus Hollinshead.

Cercetatorii au descoperit ca parul misterioasei mumii de la Muzeul Buxton este uman. Echipa de la Universitatea Lincoln testeaza acum ADN-ul din coada sirenei, pentru a vedea de la ce peste ar putea provini.

Examinarile efectuate cu ajutorul razelor X au aratat ca trupul sirenei este construit pe o structura de lemn si de sarma.

Cercetatorii spera ca testele suplimentare, pe care le vor face, vor dezvalui si din ce este facuta pielea sirenei.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here