Fulgii de ovăz conţin beta-glucan, o substanţă care reduce absorbţia carbohidraţilor în sânge, reglează digestia şi previne depunerea grăsimilor.

Beneficiile cerealelor nerafinate:

sursă excelentă de carbohidraţi complecşi;
conţin fibre;
conţin vitamine din complexul B;
conţin vitamina E;
sursă de minerale: calciu, magneziu, potasiu, fier, zinc, cupru, seleniu;
sunt bogate în proteine.

Terciul de ovăz nu arată apetisant pentru unele persoane, însă beneficiile pe care le poate aduce asupra sănătăţii sunt nenumărate, după cum susţin specialiştii.

Ar fi recomandat ca în locul unui mic dejun total dezechilibrat, cum ar fi un croissant, covrig sau pateu cu brânză să optezi pentru un terci de ovăz care ţine de foame, nu îngraşă şi scade colesterolul. În schimb, toate celelalte opţiuni enumerate au la bază făina albă rafinată care generează creşteri bruşte ale glicemiei, urmate de o scădere considerabilă a nivelului de energie.

Adaugă părerea ta

Comentarii

Lasă un răspuns