Meniu de nuntă cu alimente reciclate. Peste 80 de oaspeţi, tratați cu o masă pentru ''freegani''

Doi britanici iubitori ai mediului, angajaţi în combaterea risipei alimentelor, vor oferi oaspeţilor la nunta lor o masă mai …diferită, concepută din tot ce au aruncat magazinele alimentare locale, scrie Reuters.

Nicola Hedges şi Christopher McKenna vor da, astfel, o dovadă de mare curaj atunci când se vor căsători în Northampton, centrul Angliei, la 6 august. Mirele şi mireasa îi vor trata pe cei 80 de oaspeţi cu o masă pentru ”freegani”, termen folosit pentru a descrie persoanele care vor să ajute mediul reducând risipa, în special prin preluarea şi utilizarea produselor alimentare aruncate şi a altor bunuri.

Restaurantul care va găzdui petrecerea, Elsie’s Caf, a declarat că în fericita zi vor fi servite doar alimente reciclate.

Elsie’s Caf este un restaurant care oferă servicii de catering şi serveşte mâncăruri preparate din ingrediente considerate fie deteriorate, fie expirate, provenite de la supermarketuri şi de la alte magazine alimentare locale. Cu toate acestea, este prima dată când concepe un meniu de nuntă de acest fel, după cum a declarat unul dintre coproprietarii săi.

Cifrele făcute publice de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) arată că aproximativ o treime – sau 1,3 miliarde de tone – din produsele alimentare destinate consumului uman se pierde sau se iroseşte în fiecare an.

Valoarea acestor pierderi şi a cantităţii de deşeuri alimentare se ridică la circa 680 miliarde de dolari în ţările industrializate şi la 310 de miliarde de dolari în ţările în curs de dezvoltare, a declarat FAO.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here