Medicii intră, astăzi, în grevă japoneză. Ameninţă cu proteste şi grevă generală

Sindicatele din sanatate, sustinute de unele asociatii profesionale, anunta ca vor declansa o serie de proteste, incepand cu o greva japoneza care se va derula pe parcursul saptamanii viitoare.

Printre revendicari se numara aplicarea Legii salarizarii unitare, acordarea sporurilor si asigurarea in regim gratuit si prioritar a serviciilor medicale acordate personalului angajat in sistemul de sanatate.

Federatia Sindicala „Hipocrat” si Camera Federativa a Sindicatelor Medicilor din Romania, federatii membre ale Confederatiei Nationale Sindicale (CNS) „Cartel ALFA”, incep, luni, seria de proteste anuntate, care debuteaza cu greva de tip japonez, cu banderola.

Alianta Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical, Societatea Nationala de Medicina Familiei din Romania, Federatia Patronatelor Medicilor de Familie din Romania, precum si mai multe filiale judetene ale Colegiului Medicilor din Romania sustin acest demers, precizeaza organizatorii.

Ei mai precizeaza ca decizia a fost luata dupa intalnirea pe care conducerea celor doua formatiuni au avut-o cu ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas Cadariu, si cu secretarul de stat Francisk Iulian Chiriac, la inceputul saptamanii.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here