Măsuri de securitate sporite pe aeroportul din Amsterdam după

Măsuri de securitate suplimentară au fost luate sâmbătă pe aeroportul Amsterdam-Schiphol după ce autoritățile au primit „o informație în legătură cu aeroportul” în contextul actual de amenințare teroristă în Europa, au anunțat municipalitatea din Haarlemmemeer și poliția militară, relatează AFP.

„Primarul și poliția militară din Haarlemmemeer au decis, împreună cu NCTV (serviciul olandez de luptă împotriva terorismului — n.r.), să ia măsuri suplimentare în aeroportul Schiphol și în împrejurimi”, a anunțat într-un comunicat municipalitatea, care găzduiește unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Europa.

Accesul în zonă continuă să fie permis și zborurile continuă, a adăugat municipalitatea. „Schiphol este suficient de sigur pentru ca zborurile să fie asigurate”, a precizat pentru AFP Marlous Deridder, purtătoare de cuvânt a poliției militare olandeze.

Informația primită, a cărei natură nu a fost precizată, este luată în serios de serviciile de luptă împotriva terorismului, potrivit radio-televiziunii publice olandeze NOS.

Acest „semnal se înscrie în evaluarea de amenințare națională, care este substanțială din 2013. Ca și în restul Olandei, la Schiphol se dă dovadă de vigilență suplimentară. Acest lucru se întâmplă în alte aeroporturi europene”, au explicat autoritățile municipale.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here