Kremlinul confirmă o întâlnire dintre Putin şi Erdogan, la începutul lunii august, în Rusia

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, se vor întâlni în Rusia, la începutul lunii august, a anunțat miercuri Kremlinul, confirmând informațiile apărute în presa turcă, transmite AFP.

‘Dnii Putin și Erdogan au convenit să se întâlnească în primele zece zile ale lunii august’, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, menționând că întrevederea va avea loc în Rusia, data și locul urmând să fie precizate.

Vladimir Putin a discutat telefonic duminică cu Recep Tayyip Erdogan, urându-i o revenire rapidă la stabilitate după tentativa de puci din Turcia și cerându-i totodată să asigure securitatea turiștilor ruși. În aceeași zi, agenția de presă turcă Anadolu a transmis că președinții Erdogan și Putin intenționează să se întâlnească în prima săptămână din august, fără a da alte detalii.

La rândul său, ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu indica, în luna iulie, că Erdogan s-ar putea deplasa în august la Soci, în sudul Rusiei, pentru o întrevedere cu Putin. Întâlnirea va fi prima între cei doi lideri după mai multe luni de tensiuni puternice în relațiile dintre Moscova și Ankara, după ce aviația turcă a doborât, în noiembrie, un avion de bombardament rus la granița cu Siria.

În urma incidentului, Rusia a decretat un val de sancțiuni economice împotriva Turciei și le-a cerut cetățenilor săi să renunțe la deplasările turistice în această țară. Situația s-a calmat însă după ce Erdogan i-a trimis lui Putin o scrisoare de scuze lui Putin, la începutul lunii iunie.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here