Incident în Mediterană. Un submarin nuclear, lovit de un cargo

Un submarin nuclear britanic a făcut o escală neprevăzută miercuri în Gibraltar în urma unei coliziuni cu un cargou în largul acestui mic teritoriu britanic de peste mări în sudul peninsulei iberice, a anunțat Ministerul Apărării britanic, relatează AFP.

‘Submarinul a suferit daune externe, dar reactorul său nuclear nu a suferit absolut nici o avarie și nici un membru al echipajului nu a fost rănit în incident’, se afirmă într-un comunicat al ministerului. ‘Suntem în contact cu echipajul de pe cargou și informațiile preliminare sunt că nu a suferit daune’, a adăugat sursa citată, fără alte precizări, scrie Agerpres.

Submersibilul HMS Ambush se pregătea să se scufunde și efectua exerciții de antrenament când s-a produs coliziunea, miercuri după-amiază. Submarinul urmează să ajungă în Gibraltar pentru verificări suplimentare, menționează ministerul.

Spania cere de decenii revenirea Gibraltarului sub suveranitatea sa, teritoriu stâncos de 7 km2 situat în sudul extrem al Peninsulei Iberice, pe care l-a cedat britanicilor în 1713.

Spania a propus un regim de suveranitate partajată asupra Gibraltarului după ieșirea Regatului Unit din UE care ar permite locuitorilor insulei să beneficieze în continuare de avantajele apartenenței la Uniunea Europeană.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here