Guvernul ar putea aproba astăzi două Ordonanţe de urgenţă, pe transporturi şi pe mediu

Guvernul ar putea aproba, în şedinţa de astăzi, două Ordonanţe de urgenţă, una pentru accelerarea implementării proiectelor de infrastructură transeuropeană de transport şi cealaltă referitoare rezolvarea problemelor de mediu.

Potrivit unui comunicat de presă, Guvernul ar urma să discute, în şedinţa de miercuri, două proiecte de Ordonanţă de urgenţă.

Prima se referă la „reglementarea unor măsuri necesare rezolvării problemelor de mediu care fac obiectul acţiunilor în constatarea neîndeplinirii obligaţiilor de stat membru al Uniunii Europene”.

Cea de a doua OUG priveşte unele măsuri pentru „accelerarea implementării proiectelor de infrastructură de transport transeuropeană, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative”, anunţă News.ro citat de Economica.net.

Aprobarea pachetelor de servicii şi a Contractului-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016-2017, este un alt act normativ pe care miniştrii lui Cioloş l-ar putea aproba miercuri.

Membrii Cabinetului Cioloş vor discuta, de asemenea, o serie de Proiecte de Hotărâre pentru aprobarea Acordului de Înţelegere între Guvernul României şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare privind Asistenţa pentru Implementarea Proiectelor Finanţate prin Intermediul Instrumentelor Structurale ale Uniunii Europene, semnat la Bucureşti la 2 februarie 2016.

Un alt act normativ aflat pe ordinea de zi e cel pentru aprobarea Memorandumului de Înţelegere între Guvernul României şi Banca Mondială cu privire la Parteneriatul pentru Modernizarea Administraţiei Publice şi Sprijinirea Reformelor Structurale, semnat la Bucureşti la 11 ianuarie 2016.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here