Femeile trebuie să doarmă cu 20 de minute mai mult decât bărbații. Vezi care este motivul

Femeile resimt mai mult starea de oboseală produsă de sarcinile complexe de serviciu şi au nevoie de mai mult somn decât bărbaţii, arată un studiu recent.

Sarcinile complexe pe care femeile le au de rezolvat la serviciu produc o stare de oboseală mai accentuată care induce o nevoie suplimentară de somn comparativ cu bărbații, susține o nouă cercetare realizată de cercetători britanic.

O echipă de oameni de știință de la Centrul de cercetări asupra somnului de la Universitatea din Loughborough (Marea Britanie), care a desfășurat studiul pe un eșantion de 210 bărbați și femei, afirmă că nu toți sunt egali în fața oboselii. Femeile au nevoie în medie de 20 de minute de somn în plus în fiecare noapte față de bărbați, a fost concluzia lor.

Motivul acestui dezechilibru ar fi creierul feminin, susțin cercetătorii. Femeile ar avea nevoie de mai mult timp de recuperare fiindcă au tendința să facă mai multe lucruri deodată, să îndeplinească sarcini multiple, îndeosebi la locul de muncă.

Jim Horne, principalul autor al studiului, subliniază însă că și unii bărbați au nevoie să doarmă mai mult decât alții. Este cazul celor care au o activitate complexă și care necesită luări de decizie repetate în cursul zilei.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here