Faci asta în fiecare seară şi poate cauza CANCER ocular - Un bărbat a ajuns la spital pentru că l-a folosit

Un bărbat din Hong Kong a ajuns la spital prezentând o roşeaţă nefirească la nivelul ochilor şi a primit un verdict greu de digerat, iar explicaţia este una îngrijorătoare pentru toţi utilizatorii de smartphone-uri.

Există numeroase studii care indică faptul că lumina verde emisă de ecranul telefoanelor mobile poate duce la deteriorarea şi chiar moartea celulelor de la nivelul retinei, afectând vederea.

Când foloseşti telefonul mobil în condiţii de luminozitate slabă pentru o perioadă îndelungată, fasciculul de electroni emis de ecran este direcţionat către ochi, provocând uscarea ţesutului conjunctiv, iar acest fenomen duce, în timp, la dezvoltarea cancerului de ochi sau la pierderea vederii.

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, al cărui nume nu a fost menţionat, a ajuns la doctori cu tulburări de vedere şi roşeaţă la nivelul ochilor. Pacientul a ajuns să fie diagnosticat cu cancer ocular din cauză că a folosit în fiecare seară, timp de 30 de minute, telefonul mobil pe întuneric, înainte de a merge la culcare.

Expunerea prelungită la acest factor nociv a dus la apariţia degenerării maculare, boală oftalmologică în urma căreia este afectată vederea centrală, dar şi a primelor semne de cancer ocular.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here