Experimentul care-ţi va da fiori pe şira spinării! Cum se formează puiul de găină. Ce secret ascunde

„Ce se întâmplă în interiorul oului, când se cloceşte?” Cu siguranţă, şi tu ţi-ai pus această întrebare! Ei bine, mai mulţi studenţi de la o universitate din Japonia au decis să vadă, cu ochii lor, ce se petrece dincolo de coaja oului. Cum se formează, aşadar, puiul? Urmăriţi un experiment cum puţini se încumetă să facă! Atenţie, imaginile următoare vă pot afecta emoţional!

Să spargi un ou, să-l torni în folie alimentară şi să-l urmăreşti transformându-se într-un pui pare o idee înfiorătoare! Nu şi pentru un grup de studenţi de la o universitate din Japonia, care au decis să facă un experiment inedit. Desigur, totul în numele ştiinţei!

Se pare că ideea nu le aparţine lor, ci unor cercetători care, ani de zile, au lucrat la acest experiment. La prima vedere, procesul pare extrem de simplu: se ia o bucată de folie alimentară, se întinde bine pe un dispozitiv conic, apoi se pune într-un recipient. Se ia un ou de găină, se sparge în formă, se fertilizează artificial, apoi se strânge la gură şi se pune într-un incubator.

După câteva zile, vasele de sânge devin vizibile cu ochiul liber. Mai mult, se pot detecta şi bătăile inimii. Ulterior, puiul începe să se formeze, fiind protejat de bacterii şi de oxigenul din exterior. În imaginile postate pe Internet se vede şi rezultatul experimentului: un pui în care şi oase, alergând prin laborator, spre deliciul studenţilor.

Experimentul a pornit din dorinţa de a salva cât mai multe specii de păsări aflate pe cale de dispariţie. Potrivit revistelor de specialitate, tehnica are şanse de reuşită de peste 50%.

Atenţie, imaginile următoare vă pot afecta emoţional!

Comentarii

Lasă un răspuns