Dr. Oz îţi recomandă soluţii naturale să îţi albeşti dinţii

Nu eşti mulţumită de culoarea danturii tale, însă nu ai banii necesari pentru a face un tratament de albire profesional? Află care sunt soluţiile naturale şi ieftine recomandate de celebrul Dr. Oz!

Părerile experţilor sunt împărţite atunci când vine vorba despre albirea profesională a danturii, adică acele tratamente aplicate în cabinetele de stomatologie care au ca efect o deschidere a nuanţei dinţilor. Unii medici stomatologi recomandă albirea dinţilor de mai multe ori pe an, în vreme ce tabăra opusă se declară împotriva acestor tratamente, pe motiv că ingredientele din ele pot să afecteze serios dinţii.

De asemenea, nu este recomandat să foloseşti pe termen lung pasta de dinţi cu efect de albire, deoarece sensibiliează dinţii şi nu vei obţine rezultatele pe care le aştepţi, avertizează medicul stomatolog Orania Caleşu. „Există diverse paste de dinţi cu efect garantat de albire, însă rezultatele acestor produse nu se ridică la aşteptările consumatorilor, ele reuşind mai degrabă să întreţină un rezultat de albire profesională sau să dea puţină luminozitate dinţiilor, îndepărtând unele pete. De asemenea, cercetătorii au descoperit faptul că în timp, pasta de dinţi cu efect de albire sensibilizează dinţii, din cauza substanţelor specifice, care nu sunt indicate pentru smalţ”, explică specialistul.

Ca să eviţi aceste probleme apelează cu încredere la soluţiile 100% naturale recomandate de Dr. Oz!

Iată cinci soluţii sănătoase care au grijă de dantura ta şi o fac mai strălucitoare:

  1. Căpşunile albesc dinţii

Conţin substanţe cu rol astringent, dar şi foarte multă vitamina C. Substanţele astringente ajută la îndepărtarea petelor de pe suprafaţa dinţilor, iar vitamina C albeşte dantura şi împiedică acumularea plăcii dentare.

  1. Merele curăţă dinţii şi îi protejează

Atunci când mănânci un măr crocant, acesta are un efect asemănător cu cel obţinut prin perierea danturii cu periuţa. Nu ezita să consumi câte un măr la o jumătate de oră după masă pentru că îndepărtează rămăşiţele de mâncare, bacteriile şi îndepărtează petele de pe suprafaţa dinţilor. Acidul malic din compoziţia merelor este folosit şi în produsele destinate pentru albirea danturii, deoarece are un efect puternic de dizolvare a petelor.

  1. Stafidele ajută la îndepărtarea plăcii dentare

Stafidele stimulează producţia salivei care îndepărtează placa dentară, unul dintre principalii factori de risc pentru dezvoltarea cariilor si a gingivitei.

  1. Albire cu bicarbonat de sodiu

Una dintre soluţiile la care apelează Dr. Oz este aplicarea unei soluţii din bicarbonat de sodiu şi zeamă de lămâie. După ce ai şters dantura de excesul de salivă, cu ajutorul unei dischete din bumbac, aplică soluţia pe dinţi şi las-o să acţioneze un minut înainte de a o îndepărta cu ajutoul periuţei de dinţi. De reţinut! Nu lăasa soluţia pe dinţi mai mult de un minut pentru că acidul din lămâie erodează smalţul dinţilor.

  1. Pastă de dinţi cu efect de albire făcută în casă

Poţi să-ţi faci acasă o pastă de dinţi amestecând 1 lingură de unt de cocos topit la abur cu 1 lingură de bicarbonat de sodiu şi 5 picături de ulei esenţial de mentă cu uz intern.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here