Avioane ruse au ucis doi lideri militari şi aproape 180 de combatanţi ai organizaţiei Statul Islamic (SI) lângă Deir Ezzor, în estul Siriei, a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării rus, citat de AFP.

”Drept rezultat al loviturilor preventive efectuate pe 6 şi 8 iunie de forţele aeriene ruse asupra obiectivelor militanţilor SI, comandanţii din teren ai SI Abu Omar al-Belgiki şi Abu Yassin al-Masri au fost ucişi”, a declarat Ministerul Apărării rus, citat de agenţia de presă TASS.

Ministerul a adăugat că 16 vehicule militare şi un depozit de muniţii au fost distruse.

Deir Ezzor este asediat de forţele jihadiste de la începutul anului 2015. Împrejurimile acestui oraş se află sub controlul jihadiştilor.

Principal aliat al regimului de la Damasc, Rusia a lansat în septembrie 2015 o operaţiune militară de sprijin pentru forţele guvernamentale siriene contra rebelilor şi jihadiştilor.

Vineri, armata rusă a anunţat că este posibil să-l fi lichidat în Siria pe liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, în timpul bombardamentelor efectuate la finalul lunii mai de avioane militare ruse şi care a vizat o reuniune a conducerii organizaţiei jihadiste în apropiere de Raqqa.

Un purtător de cuvânt al coaliţiei antijihadiste internaţionale conduse de SUA, colonelul Ryan Dillon, a indicat că nu este în măsură să confirme pentru moment decesul liderului SI.

În şase ani, conflictul armat din Siria a cauzat moartea a peste 320.000 de persoane.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here