Dieta Delfin. Cum pierzi 5 kg şi nu le mai pui niciodată la loc

Vara e vremea pentru mers la mare, vremea sa te simti bine, sa te simti placuta si admirata. Si ca sa te simti, vorba aceea, precum pestele in apa, iti sugeram azi Dieta Delfin, un regim de slabire care, sustin cei care l-au pus la punct, te ajuta sa slabesti nu mai putin de 5 kilograme in doar o luna.

Nu te lasa indusa in eroare de nume. Nu vei manca precum un delfin pentru a arata bine in bikini pe care tocmai ti i-ai cumparat. Denumirea se refera mai degraba la miscarea sinuoasa cu care delfinul inoata in mare. O dieta saraca in calorii tocmai asta va face. Te va ajuta sa ai un trup suplu si bine proportionat.

Principiul de baza al dietei Delfin

Principiul pe care se bazeaza dieta delfin este menit sa previna declansarea mecanismului de aparare a organismului atunci cand scade consumul de alimente calorice. Practic, important intr-o dieta este ca slabitul sa nu stagneze la un moment dat, ci sa continue pe toata durata regimului. Daca metabolismul este stimulat, organismul este solicitat sa continue sa se bazeze pe rezervele de grasime si, astfel, sa piarda in greutate.

Dieta Delfin presupune consumul a cel mult 1.400 de calorii in zilele pare si 1.200 in zilele impare.

Meniu pentru zile impare

Mic dejun: 150 g de lapte degresat (sau iaurt), 2 felii de paine integrasa sau 15 g de biscuiti din cereale
Gustare: 150 g de fructe proaspete de sezon
Pranz: 60 g de penne cu sos de rosii, 50 g de carne de vita, salata de ridichi, 30 g de paine. Sau: cartofi souflee, vinete sau dovlecei pe gratar, sau chiar 60 g de orez fiert cu 200 g dovlecei prajiti in tigaie, 120 g de ton in saramura, salata de rosii si 30 g paine, sau salata de orez, legume crude si 30 g de paine.
Cina: salata Caprese cu 80 g de mozarella si 200 g de rosii si 70 g de paine; sau dorada mediteraneana, legume fierte, 100 g de fructe; a treia varianta: 60 g de cas afumat prajit, legume fierte si 70 g de paine. In ziua a 7-a: 120 g carpaccio de vita cu rucola, salata de rosii si 70 g de paine.

Poti asezona preparatele cu doua linguri de ulei de masline extra virgin, o jumatate de lingurita de sare si condimente naturale, zeama de lamaie, dupa gust.

Meniu pentru zile pare

Mic dejun: 150 g de lapte degresat sau iaurt cu continut scazut de grasimi, 3 felii de paine uscata (pesmet) sau 25 g de biscuiti din cereale integrale.
Gustare: un iaurt sau fructe proaspete de sezon.
Pranz: Risotto cu sparanghel (50 g de orez), 120 g de vita la gratar, morcovi, 30 g de paine, 100 de grame de fructe proaspete de sezon; sau: 70 g de penne cu pesto, 120 g de vitel cu scoici si ierburi, preparate cu vin alb, dovlecei la tigaie cu ulei de masline, ceapa, sare, piper si patrunjel, 30 de grame de paine si 100 g de fructe; sau: 120 g piept de pui (sau curcan) la gratar, condimentat cu oregano, cimbru, maghiran, salata mixta, 50 de grame de paine si 100 g de fructe.
Cina: omleta din 2 oua, cu salata verde, 70 de grame de paine si 100 g de fructe; sau sunca (70 g) si pepene galben (100 g), vinete la gratar, 50 g de mozzarella si 70 g de paine, sau: o pizza margherita si o salata.
Poti asezona preparatele cu trei linguri de ulei de masline extra virgin, 5 g de sare, condimente naturale, zeama de lamaie, dupa gust.

Comentarii

Lasă un răspuns