Demența și boala Alzheimer, prevenite cu ajutorul unui singur fruct!

O echipă de cercetători de la Universitatea Cincinnati, coordonată de dr. Robert Krikorian, susține că antioxidanții din afine oferă beneficii importante, îmbunătățind memoria și funcțiile cognitive la adulții în vârstă, consumul de afine putând preveni demența și boala Alzheimer.

Afinele reprezintă una dintre cele mai importante surse de vitamina C. O singură porție oferă 25% din necesarul zilnic de vitamina C, dar și fibre și mangan, esențiale pentru sănătatea oaselor.

Un puternic antioxidant, acest fruct ar putea reduce riscul bolilor cardiovasculare și cancerului, iar ultimele studii sugerează că ar putea preveni și boala Alzheimer.
Conform CSID, afinele își datorează culoarea antocianinelor, antioxidanți ce încetinesc procesul de îmbătrânire, stimulează fluxul sanguin din creier, reduc inflamațiile și îmbunătățesc transmiterea de informații între celule.

O dietă bogată în fructe și legume este indiscutabil benefică pentru starea generală de sănătate, dar mulți cercetători analizează și testează diferite alimente pentru a vedea dacă ar putea preveni anumite afecțiuni. Studiul derulat de cercetătorii de la Universitatea din Cincinnati a arătat că afinele pot întări capacitatea creierului de a se apăra de boala Alzheimer.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here