Cum puteţi obţine un ou fiert care se curăţă întreg extrem de uşor!

Câti dintre noi nu am pierdut o parte din albuş atunci când am curăţat un ou fiert pentru că acesta a rămas lipit de coajă? Aplicând, însă, trucul de mai jos veţi putea să obţineţi un ou fiert care se curăţă întreg extrem de uşor.

  1. Inainte de a fierbe ouale ar trebui sa le lasi un pic la temperatura camerei. Eviti asfel craparea lor in timpul fierberii.

  2. Dupa ce s-au incalzit putin, faceti o gaura cu ajutorul unui ac fin, in partea mai lata a oului, deci cea opusa varfului. Aveti grija sa nu crapati coaja. De asemenea, nu va temeti ca va curge albusul din ou, pentru ca in partea lata a oului se afla un spatiu cu aer care protejeaza continutul.

  3. Dupa ce ati facut un mic orificiu in ou, puteti sa fierbeti oul.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here