Condimentele care te scapă de durerile de spate! Iată cum trebuie să le folosești

Efortul fizic pentru care nu suntem pregătiţi sau orele nenumărate petrecute imobilizaţi în scaun, în faţa computerului, ne pot provoca dureri de spate şi, în timp, pot duce la deformări ale coloanei vertebrale. Există, însă, câteva tratamente naturiste pentru durerile de spate, potrivit Adevarul.

Turmeric şi cucurma

Vestea bună e că putem apela la medicina naturistă pentru a mai domoli din disconfortul provocat de durerea acută de spate.

Două din plantele care ne sunt de folos sunt turmericul şi cucurma, în fapt, două condimente pe care le putem lua atât sub formă de extract dacă e vorba despre curcurma, două-trei capsule pe zi, timp de una sau două săptămâni sau sub formă de pulbere dacă e vorba despre turmeric. Se pot lua trei linguri de pulbere pe zi acelaşi interval de timp şi câteva luni după aceea sub formă de tratament de întreţinere, în cantitate mai mică, respectiv o capsulă sau o linguriţă de pulbere zilnic.

Ghimbirul

Tratamentul cu suc proaspăt de ghimbir constă într-o lingură din acest suc, amestecat cu alte lichide din fructe sau legume pentru a îmbunătăţi gustul. Proporţia este de o lingură de suc de ghimbir la un pahar de suc (citrice sau mere), de trei ori pe zi.

Extractul din scoarţă de salcie calmează durerile dacă e luat ca atare, adică o capsulă de trei ori pe zi, sau în amestec scoarţă de salcie şi gheara diavolului – în acest caz se iau două capusle de trei ori pe zi, în fază acută, timp de una-două săptămâni şi apoi timp de două-trei luni pentru întreţinere.

Alte plante cu proprietăţi antispastice sunt valeriana sub formă de tinctură şi seminţele de mac. Prima se administrează de trei ori pe zi – o linguriţă de tinctură diluată cu apă. Seminţele de mac se mestecă crude, trei linguriţe de seminţe în fiecare zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here