Cioloș: ”Singura cale pentru Turcia e întoarcerea la statul de drept”

Singura cale pentru Turcia este întoarcerea la ordinea constituțională și la statul de drept, consideră premierul Dacian Cioloș, subliniind că această țară este un partener-cheie pentru România și pentru Uniunea Europeană.

”În această dimineață, la reuniunea informală a șefilor de stat și de guvern din Uniunea Europeană prezenți la Summitulul ASEM, am susținut împreună cu ceilalți lideri europeni, condamnarea tuturor acțiunilor de violență și agresiune asupra instituțiilor statului democratic alese. Turcia este un partener cheie pentru România și pentru Uniunea Europeană”, a declarat Dacian Cioloș.

Prim-ministrul a adăugat că MAE i-a dat asigurări că celula de criză constituită azi-noapte din dispoziția ministrului este deplin funcțională și este în legătură cu cetățenii români care au nevoie de asistență. ”Totodată, ambasada și consulatele României în Turcia sunt în alertă și pregătite să-i ajute pe toți cetățenii români care au nevoie de sprijin”, a informat Cioloș.

Și președintele Klaus Iohannis a afirmat, într-un comunicat de presă, că Turcia este un ”partener strategic” al României și un ”aliat în cadrul NATO”, iar stabilitatea țării, pe baza respectării democrației și instituțiilor democratic alese de poporul turc, este ”importantă pentru securitatea regională, europeană și internațională”.

Turcia a trecut vineri noaptea printr-o tentativă de stat eșuată. După ce o facțiune a Armatei turce a părut că preia controlul asupra punctelor-cheie din Ankara și Istanbul, situația a revenit la normal sâmbătă la primele ore ale dimineții, Guvernul a preluat din nou controlul, iar militarii s-au predat.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here