Ceaiul de tei poate deveni toxic dacă faci acest lucru. Cum se prepară corect

De regulă, pentru prepararea ceaiului se foloseşte floarea de tei bine uscată şi mărunţită. Niciodată floarea de tei nu se fierbe. Se clocoteşte apă şi se toarnă peste floarea pusă în alt vas. Aşadar, floarea de tei, o linguriţă sau un plic pentru o ceaşcă de apă clocotită, se lasă la infuzat cel mult trei, patru minute, atât cât lichidul să capete o culoare gălbuie-ruginie, după care se filtrează imediat. Când lichidul este de culoare roşie-maronie intensă, acel ceai nu se mai bea, este toxic şi face rău. De aici, de la faptul că mulţi nu ştiu cum să prepare ceaiul, s-a tras concluzia că teiul nu ar fi un bun remediu.

Deşi teiul aduce numeroase beneficii organismului, este important de ştiut că această plantă nu este recomandată tuturor persoanelor, aşa cum am fi tentaţi să credem.

„Ceaiul de tei are o întrebuinţare pentru o gamă largă de afecţiuni, dar nu trebuie folosit în mod abuziv”, ne avertizează medicii.

Ceaiul de tei are un efect calmant şi liniştitor al pentru copii, ajutându-i să doarmă mai bine. La bebeluşi, atenţia trebuie să fie sporită.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here