Cea mai crudă crimă din istorie. Misterul

Probabil cea mai crudă crimă din istorie a revenit, revent, în centrul atenţiei. La doar 22 de ani, a fost ucisă cu sânge rece apoi…

Una dintre cele mai misterioase și crude crime din istoria Americii, cea a unei femei de 22 de ani, supranumită „Dalia neagră”, nu a fost elucidată nici la aproape 70 de ani de când s-a petrecut.

Elizabeth Short avea 22 de ani când, în 15 ianuarie 1947, i-a fost găsit corpul fără viață pe o stradă din Los Angeles. Șocant este că trupul îi era tăiat în două și complet lipsit de sânge. Inițial, pentru că era atât de palidă, cel care a descoperit moartea lui Elizabeth a fost tentat să creadă că este doar un manechin de plastic lăsat de izbeliște pe iarbă, scrie historia.ro.

Tăieturile au fost făcute cu o precizie de chirurg, căci niciunul dintre organele interne nu a fost afectat. Un rânjet sinistru îi fusese format pe chip de două tăieturi de o parte și de alta a gurii. Nu a fost găsit niciun strop de sânge la locul în care fusese cadavrul, semn că a fost plasat acolo după crimă.

La nouă zile de la sinistra descoperire, autoritățile au primit un plic în care se afla o scrisoare în care cuvintele erau formate din tăieturi din ziare, alături de o parte dintre lucrurile personale ale lui Elizabeth: certificatul de naștere, o veche agendă din care lipseau câteva pagini, dar și fotografii. Plicul fusese dat cu gaz pentru a nu păstra nicio amprentă care ar fi dat indicii cu privire la expeditor. În zilele următoare, au fost primite mai multe scrisori, unele de mână, care păreau a veni din partea criminalului. Cu toate acestea, nu au existat dovezi care să le ateste veridicitatea.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here