Cea mai crudă crimă din istorie. Misterul

Probabil cea mai crudă crimă din istorie a revenit, revent, în centrul atenţiei. La doar 22 de ani, a fost ucisă cu sânge rece apoi…

Una dintre cele mai misterioase și crude crime din istoria Americii, cea a unei femei de 22 de ani, supranumită „Dalia neagră”, nu a fost elucidată nici la aproape 70 de ani de când s-a petrecut.

Elizabeth Short avea 22 de ani când, în 15 ianuarie 1947, i-a fost găsit corpul fără viață pe o stradă din Los Angeles. Șocant este că trupul îi era tăiat în două și complet lipsit de sânge. Inițial, pentru că era atât de palidă, cel care a descoperit moartea lui Elizabeth a fost tentat să creadă că este doar un manechin de plastic lăsat de izbeliște pe iarbă, scrie historia.ro.

Tăieturile au fost făcute cu o precizie de chirurg, căci niciunul dintre organele interne nu a fost afectat. Un rânjet sinistru îi fusese format pe chip de două tăieturi de o parte și de alta a gurii. Nu a fost găsit niciun strop de sânge la locul în care fusese cadavrul, semn că a fost plasat acolo după crimă.

La nouă zile de la sinistra descoperire, autoritățile au primit un plic în care se afla o scrisoare în care cuvintele erau formate din tăieturi din ziare, alături de o parte dintre lucrurile personale ale lui Elizabeth: certificatul de naștere, o veche agendă din care lipseau câteva pagini, dar și fotografii. Plicul fusese dat cu gaz pentru a nu păstra nicio amprentă care ar fi dat indicii cu privire la expeditor. În zilele următoare, au fost primite mai multe scrisori, unele de mână, care păreau a veni din partea criminalului. Cu toate acestea, nu au existat dovezi care să le ateste veridicitatea.

Comentarii

Lasă un răspuns