Ce spun ochii despre creier

Ochii sunt oglinda sufletului… sau a creierului, daca luam in considerare ultimele descoperiri relatate in revista Americana Psychological Science.

Se pare ca vasele de sange din ochi pot spune foarte multe despre sanatatea ta. Studii precedente au facut o legatura intre marimea vaselor de sange de la nivelul ochilor si riscul de a dezvolta boli cardiovasculre sau dementa, insa toate au fost realizate cu oameni in varsta.

La acest studiu, insa, au fost prezenti oameni tineri si chiar copii.

Iata asadar, care sunt concluziile.

Persoanele care au vase de sange impanzite pe ochi au rezultate mai slabe la testele de logica. “Vasele de sange de la nivelul ochiului sunt similare cu vasele de sange de la nivelul creierului, au aceeasi marime, aceeasi structura si aceleasi functii. In plus, sunt dezvoltate din acelasi tip ce celule”, a explicat dr. Idan Shalev, coordonatorul studiului.

Ce e de facut? Indreapta-te catre un oftalmolog. Chiar daca ai o vedere buna, vasele de sange de la nivelul ochiului pot trage un semnal de alarma in ceea ce priveste bolile cardiovasculare. Fa-ti analize si mergi regulat la medic, in acest fel vei putea detecta din timp modificari care, descoperite prea tarziu, sunt mai greu de tratat.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here