Tărâţele de grâu nu trebuie folosite doar ca aliment, ci mai degrabă ca medicament. Acestea rezultă din măcinarea grâului şi ele sunt de fapt coajă bobului de grâu. Sunt la îndemână, costă puţin şi se găsesc atât în magazinele de pâine, cât şi în cele cu produse bio sau plafar-uri.

Tărâţele de grâu conţin o cantitate mare de antioxidanţi, ceea ce înseamnă că previn instalarea unor forme de cancer. Sunt o sursă bogată de minerale (calciu, fier, magneziu, potasiu etc), vitamine, în special cele din categoria B şi aminoacizi.

Tărâţele de grâu sunt foarte bune pentru persoanele care suferă de constipaţie. Ajută la digestie, la buna funcţionare a colonului, graţie fibrelor pe care le conţin.
Tărâţele sunt recomandate pentru o multitudine de boli, precum: cancer, diabet zaharat, epilepsie, afecţiuni ale ovarelor, boli digestive (diaree, ulcer, constipaţie etc), boli ale sistemului nervos, inclusiv depresie, reumatism, afecţiuni renale, hipertensiune, laringita etc.

Nu în ultimul rând, tărâţele de grâu sunt un aliat excelent în curele de slăbire. Pentru că uşurează digestia şi accelerează metabolismul, conţin puţine grăsimi, dar suficiente substanţe nutritive, tărâţele dau rezultate vizibile în încercarea de a da jos kilogramele în plus.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here