Ce boli pot cauza căderea părului

Știai că anumite probleme de sănătate pot favoriza căderea părului? Îți spunem în rândurile de mai jos care sunt afecțiunile care duc la căderea podoabei capilare, dar și cum le poți trata!

În mod normal, un om pierde, în medie, până la 50-100 de fire de păr pe zi. Dacă observi că în ultima perioadă îți cade mai mult păr ca de obicei este cazul să mergi la specialist (dermatolog) pentru a afla cauza și pentru a primi tratamentul corspunzător.

Bine de știut este că nu doar stresul poate favoriza căderea podoabei capilare, ci și alte afecțiuni pe care le treci ușor cu vederea.

Alimentație săracă în vitamine, minerale și proteine

„Una dintre cauzele frecvente ale căderii părului este alimentația defectuoasă sau săracă în vitamine, minerale și proteine”, spune Alina Rau. De aceea, indicat este să incluzi în dieta zilnică cât mai multe surse de proteine (carnea, peștele, produsele lactate, nucile, fasolea și lintea).

Anemiile pun în pericol foliculul de păr

Acum, știi și tu cum nu se poate mai bine că atunci când ții un regim se slăbire drastic căderea părului se înțetește. Și asta deoarece anemiile și avitaminozele pun în pericol foliculul de păr. Și uite așa rădăcina părului slăbește și firul de păr cade. Mai ușor, mai repde.

Diabetul poate provoca schimbări hormonale în organism

Totodată, diabetul și dezechilibrele tiroidei pot provoca schimbări hormonale în organism. La rândul lor, acestea duc în timp la căderea părului.

O altă cauză este și dermatita seboreică. De vină poate să fie și tratamentul prea agresiv de înfrumusețare, efectuat de foarte multe ori fără recomandarea specialistului. Printre acestea se numără decolorările, vopsitul prea des și utilizarea haotică a produselor de îngrijire a podoabei capilare.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here