Cât de eficient este vaccinul anti-cancer produs de cubanezi

Presa din toată lumea scrie de câţiva ani despre existenţa unui vaccin anticancer produs de cubanezi. Vaccinul costă un dolar şi ar putea fi disponibil în mai multe state după ridicarea embargoului american asupra Cubei.

Cimavax este atât tratament, cât şi vaccin pentru cancerul de plămâni. Acesta a fost produs în Cuba, în urma unor cercetări de 25 de ani şi este gratuit pentru cubanezi din 2011, potrivit Huffington Post.

Guvernatorul Andrew Cuomo a semnat un acord în aprilie 2015 să aducă Cimavax în SUA. Înainte de a fi accesibil pentru americani, însă, acesta trebuie testat de cercetători din mai multe ţări.

Cimavax ajută la crearea de anticorpi împotriva înmulţirii celulelor canceroase. Vaccinul este destinat persoanelor care au cancer la plămâni, dar şi celor care sunt sănătoase, dar cu risc mare de a dezvolta acestă boală. Şi cei care vor să prevină apariţia cancerului de plămâni pot beneficia de vaccin . Cercetătorii spun că ar putea deveni o măsură standard de prevenire, un vaccin care se face în copilărie la fel ca cel împotriva poliomelitei sau difteriei.

Pe lângă acest vaccin, cercetătorii cubanezi ar putea ajuta de asemenea pacienţii cu cancer la creier sau pancreas, ori leucemie.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here