Care sunt cele 5 alimente pe care trebuie să le consume o femeie

Fie că vrem să slăbim, fie că vremea călduroasă ne cam taie pofta de mese copioase, fie că vrem să profităm de legumele şi fructele de sezon, cert este că farfuriile sunt minimaliste, mai ales în cazul femeilor. 

Medicul nutriţionist Mihaela Bilic le recomandă reprezentantelor sexului frumos care vor să rămână sănătoase 5 alimente de bază, scrie descoperă.ro.

  1. Lactatele cu un conţinut redus de grăsime: Acestea sunt cea mai bună sursă de calciu, mineral responsabil pentru prevenirea osteoporozei.

  2. Sardinele: Sunt peşti mici, care nu acumulează toxine, spre deosebire de alte specii şi sunt recomandate pentru că au acizi graşi esenţiali, caliu şi fier. Se recomandă să se mănânce cu tot cu oase pentru conţinutul lor de calciu.

  3. Soia: Boabele coapte de soia sunt o gustare perfectă şi abundă în fitoestrogeni, elemente recomandate pentru prevenirea afecţiunilor cardiovasculare şi a cancerului de sân.

  4. Roşiile: Pentru că tot e sezonul lor, puteţi consuma zilnic salate din care să nu lipsească tomatele. Conţin licopen, care poate amâna îmbătrânirea. Acesta se absoarbe mai repede dacă roşiile sunt combinate cu puţin ulei de măsline extravirgin.

  5. Ciocolata: Acum o puteţi savura în diverse sortimente de îngheţată care vă satisfac pofta de dulce. Însă beneficiul in cazul ciocolatei vine şi din antioxidanţii din cacao, soluţie antiaging dovedită.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here