Călătorii din această ţară sunt atât de politicoşi încât NU cedează locul vârstnicilor. Motivul?

În cei şapte ani de acasă, cu siguranţă ai învăţat că este politicos să cedezi scaunul în mijloacele de transport în comun unei persoane în vârstă. Nu, însă, şi dacă te afli în această ţară. Aici, gestul este aspru judecat de persoanele în vârstă. Motivul te va uimi!

Cheopamm, un renumit blogger din Japonia, a rămas şocat când s-a trezit în mijlocul unei astfel de scene. Într-o postare pe site-ul său, acesta a descris, cu lux de amănunte, o experienţă similară.

„Mi-am întrebat vecina, o doamnă în vârstă, ce reprezintă scena la care am fost martor, la ultima mea călătorie cu transportul în comun. Atunci, am văzut cum, în momentul în care i-a fost cedat scaunul de către un tânăr, un bărbat în vârstă l-a refuzat şi a dat semne că a fost profund deranjat de gest. Mi-a explicat că şi ea, ori de câte ori i se oferă un scaun, refuză. Ce-i face, însă, pe cei trecuţi de prima tinereţe să reacţioneze aşa? Ei bine, se pare că automat se gândesc la cât de bătrâni sunt. ‘Am îmbătrânit atât de rău încât e nevoie ca tânărul acesta să-mi cedeze locul? Îmbătrânesc…’ – acestea sunt gândurile care-i frământă în momentul în care sunt puşi în această situaţie. Se pare că, de cele mai multe ori, aceştia vor să transmită că nu au nevoie de milă”, a scris Cheopamm.

Pe finalul postarii, acesta dă şi un sfat persoanelor care vor ajunge, la un moment dat, în Japonia. „Nu te deranja să mai oferi scaunul în tren sau în mijloacele de transport în comun. Şi totuşi, dacă pur şi simplu nu poţi sta indiferent, poţi apela la următorul truc: pur şi simplu te ridici de pe scaun şi te prefaci că vrei să cobori. Astfel, rămas liber, scaunul va fi ocupat de cel căruia intenţionai să-l cedezi”, scrie Cheopamm.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here