Cei mai mulţi oameni ştiu că usturoiul, fasolea şi cerealele integrale contribuie la sănătatea inimii. Dar te va uimi să afli că există un aliment ce le depăşeşte: varză murată.

Un studiu de cercetare publicat în revista medicală Alimentele şi funcţia lor a descoperit că varză murată nepasteurizata conţine un probiotic puternic denumit lactobacillus plantarum FC225 sălbatic, căruia i se pot atribui multe dintre proprietăţile de vindecare ale verzei murate pentru inima. După terminarea cercetărilor, oamenii de ştiinţă care au efectuat studiul au concluzionat că varză murată bogată în probiotice ajută astfel:

  • reduce nivelul de colesterol

  • reduce nivelul de trigliceride

  • măreşte semnificativ nivelul celor doi puternici antioxidanţi cunoscuţi sub numele de superoxid dismutaza (SOD) şi glutation

  • reduce degradarea grăsimilor în corp (proces numit peroxidarea lipidelor)

De asemenea, varza murată oferă protecţie mucoproteică, scăzând cu cel puţin 30% riscul de a dezvolta cancer, în special cancer de colon. Există studii care demonstrează că un consum de varză murată de două ori pe săptămână reduce considerabil riscul de cancer de sân”, a mai spus prof. Donka Baikova.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here