Avioane militare turce încearcă să oprească două nave care se îndreaptă spre Grecia

Avioane de vânătoare turce au fost trimise, miercuri după-amiază, în spaţiul aerian al Mării Egee pentru a opri două nave ale Pazei de Coastă ale căror echipaje sunt suspectate că ar încerca să ajungă în apele teritoriale ale Greciei, relatează agenţia Dogan.

„Avioane de vânătoare efectuează o operaţiune împotriva a două nave ale Pazei de Coastă turce care ar încerca să ajungă în apele teritoriale elene”, afirmă surse militare turce citate de agenţia Dogan, relatează cotidianul francez Le Figaro. Nu este clar cine se află la bordul navelor turce.

Cele două avioane de vânătoare F-16 riscă să nu poată interveni dacă ambarcaţiunile care au fugit sunt deja în apele teritoriale ale Greciei.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan a respins informaţiile apărute în presă privind deturnarea navelor, dând asigurări că toate navele Pazei de Coastă sunt sub control.

„Informaţiile de presă despre deturnarea navelor nu sunt adevărate”, a comunicat Ministerul turc de Interne, citat de agenţia Anadolu şi de ziarul Hurriyet.

Conform unor surse, mai multe nave militare turce sunt dispărute după tentativa de lovitură de stat din 15 iulie, blocată de Administraţia Recep Tayyip Erdogan. Opt comandanţi ai armatei turce au fugit în Grecia în timpul loviturii de stat, cu un elicopter militar, cerându-le azil politic autorităţilor elene.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here