Nici prin gând nu-i trecea că, în momentul în care-şi va pune blugii cei noi, va fi la un pas de moarte! La propriu!

Aceasta este povestea lui Jane Rylanc, o femeie în vârstă de 52 de ani, din Ormskirk, Anglia, care a trecut printr-o experienţă înfiorătoare! Dacă nu intervenea la timp, îşi pierdea un picior! Medicii i-au spus că, dacă mai aştepta o singură oră, nu mai mult, ar fi fost nevoiţi să-i amputeze membrul.

Pe lângă chinurile fizice de neimaginat, femeia a trebuit să treacă prin patru operaţii extrem de complicate. A avut nevoie de mai multe grefe de piele, iar operaţiile i-au lăsat urme adânci pe picior.

„Blugii îmi storceau, la propriu, viaţa! Îmi luau tot oxigenul din picior”, a povestit Jane, pentru un ziar local.

Aceasta a mai spus că a purtat blugii o singură dată, în noaptea aceea. S-a gândit că vor fi perfecţi pentru petrecerea la care urma să participe. În timp ce dansa, însă, femeia pur şi simplu s-a prăbuşit! Când şi-a revenit din leşin, s-a dus acasă.

A doua zi, când s-a trezit, a văzut că piciorul era umflat. A luat un taxi şi s-a dus de urgenţă la spital. Acolo, medicii i-au pus un diagnostic cumplit: sindrom Volkmann, cunoscut şi sub denumirea de „sindrom de compartiment”. Muşchii şi nervii i-au fost grav afectaţi de presiunea cauzată de pantalonii skinny mult prea strânşi pe picior.

„Piciorul meu stâng a trebuit să fie despicat pur şi simplu, pentru a înlătura presiunea care-l sugruma. Medicii mi-au spus că, dacă nu se intervenea, în mai puţin de o oră, piciorul meu ar fi fost amputat. Mai mult, orice întârziere îmi punea viaţa în pericol. A fost înfiorător!”, a spus Jane.


Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here