ALARMĂ în stațiunea Venus. Ce au pățit 15 turiști

Cincisprezece persoane cazate la complexul hotelier din Venus care a fost amendat de ANPC după ce au fost găsite alimente expirate au făcut toxiinfecţie alimentară. Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa a recoltat probe din alimente, dar şi probe biologice de la personalul din bucătărie pentru a stabili cauza îmbolnăvirilor.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, în perioada 20-22 iulie s-au înregistrat 15 cazuri de toxiinfecţie alimentară la turişti cazaţi la complexul hotelier Mera din Venus.

Din cei 15 turişti cu toxiinfecţie, 12 au avut forme uşoare de boală şi nu au necesitat spitalizarea, iar trei persoane au ajuns la spitalul din Mangalia, fiind diagnosticate cu toxiinfecţie alimentară cu deshidratare gradul I sau II. Turiştii aveau dureri abdominale, vărsături, apărute la opt ore după ce au mâncat la complexul hotelier, în sistem all-inclusive.

O echipă de inspectori de la Serviciul de Control în Sănătate Publică şi de la Serviciul de Supraveghere în Sănătate Publică a mers la Hotel Mera şi la spital pentru declanşarea anchetei epidemiologice şi au fost recoltate probe din blocul alimentar, probe din alimente, dar şi probe biologice de la personalul din bucătărie. Analizele sunt in lucru, iar ancheta este în curs de desfăşurare, a mai precizat sursa citată.

În urmă cu două zile, după apariţia primelor cazuri de toxiinfecţie alimentară la Mera din Venus, reprezentanţii ANPC au mers la unitatea hotelieră şi au găsit produse fără elemente de identificare, dar şi alimente cu termen de valabilitate depăşit. În urma acestor nereguli, complexul Mera Resort a fost amendat cu 15.000 de lei.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here