Adevărul despre ness. Cum se produce, de fapt, cafeaua solubilă

Este uşor să ne închipuim etapele prin care se ajunge la produsul final de cafea măcinată, însă ce se schimbă în procesul de producţie pentru a obţine cafeaua solubilă? În primul rând, specialiştii susţin că tehnologia utilizată în producerea cafelei măcinate şi solubile nu afectează calitatea boabelor şi păstrează intacte proprietăţile lor.

Dacă este să vorbim despre diferenţele în producerea celor două produse finale, singură etapă care se adaugă în cazul cafelei solubile constă în filtrarea apei prin una dintre cele două tehnologii: spray-drying sau freeze-drying. Iar în final, cafeaua solubilă conţine doar boabe de cafea şi apă, fără să fie adăugate şi alte ingrediente.

În cazul metodei de spray drying, soluţia de cafea este trecută printr-un jet continuu de aer fierbinte la capătul unui cilindru înalt, iar pe măsură ce picăturile cad, ele se usucă şi se depun pe fundul cilindrului sub formă unei pulberi fine.

În cazul freeze-drying, soluţia de cafea este îngheţată la -40°C, astfel încât se formează o pojghiţa subţire, care va fi apoi spartă în bucăţele mici. Granulele formate sunt apoi puse în camere de vacuum. Vacuumul scade temperatura de fierbere a apei şi această se evaporă chiar şi la temperaturi atât de scăzute, menţinând aroma cafelei şi lăsând în urmă granule de cafea solubilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here