Acuzaţii grave la Spitalul Sf. Pantelimon: medicamentele, tot sub cheie. Şedinţă la secţia ATI

Dulapul cu medicamente de la secția ATI a Spitalului de Urgență Sfântul Pantelimon este în continuare închis, în ciuda dezvăluirilor șocante făcute sub protecția anonimatului de un medic și o farmacistă care lucrează în acel spital jurnalistului Cătălin Tolontan, publicate ulterior pe www.tolo.ro.

”Eu nu ştiu unde se află cheia de la dulapul cu medicamente, pentru că suntem în derularea acestei anchete. Când vom termina, o să vă spunem punctual şi o să răspundem la toate întrebările puse. Este în interesul nostru să clarificăm această situaţie ”, a declarat medicul Cristina Gladys în faţa jurnaliştilor.

Aceasta a precizat că nu este suficient să se vorbească doar cu fosta şefă a secţiei, ci cu întreg personalul medical al Spitalului „Sf. Pantelimon”.

”Să nu credeţi că este suficient să vorbim cu doamna doctor care a fost înainte şef de secţie. Vorbim cu absolut toţi medicii din secţia respectivă, cu infirmiere, cu serviciile conexe, cu farmacie, cu contabilitate. Dacă vrem să facem o analiză serioasă, să identificăm aceste cauze şi să nu se mai întâmple niciodată, o să dureze. Sper să putem da un rezultat în 2-3 zile”, a adăugat Cristina Gladys.

Declaraţiile vin în contextul în care medicul Elena Voicu, din cadrul aceluiaşi spital, a declarat sâmbătă la postul de televiziune Digi24, că dulapul cu medicamente din secţia de Anestezie Terapie Intensivă este în continuare închis, după ce zilele trecute un medic de la secţia de Terapie Intensivă şi-a înregistrat şefa în timp ce îi spunea că tratamentul din Programul Naţional Pentru Terapie Intensivă este împărţit diferenţiat pacienţilor care „merită”. Medicul-şef de la Terapie Intensiva şi asistenta-şefă de la Spitalul Sfântul Pantelimon au fost suspendaţi din funcţie.

Ministerul Sănătăţii a decis organizarea unei acţiuni comune a Corpului de Control împreună cu Serviciul de Medicină de Urgenţă pentru a analiza dacă acuzaţiile privind şeful ATI şi asistenta-şefă de la Spitalul ”Sf. Pantelimon” se probează, în urma apariţiei în presă a informaţiilor conform cărora medicamentele ar fi fost distribuite preferenţial către pacienţi.

Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here