A suportat un transplant de uter, apoi a născut. Cum arată acum bebelușul ei, la aproape 2 ani

O mamă a devenit prima femeie din lume care a născut după ce a suportat un transplant de uter. Malin Stenberg, de 38 de ani, din Suedia, speră ca povestea ei să le motiveze pe femeile care au trecut prin aceleași probleme ca ea.

Aceasta a suportat transplantul de uter în 2013 şi este considerată „eroina” unei premiere mondiale în medicină şi, în special, în lupta contra infertilităţii.

Din cauza unei malformaţii genetice, Malin s-a născut fără uter. Avea doar 15 ani când a descoperit că nu va putea fi niciodată mamă.

Dar când l-a întâlnit pe Claes Nilsson, totul s-a schimbat. Acesta i-a promis că va găsi o cale să-și întemeieze o familie și au luat în considerare adopția sau chiar o mamă surogat.

Uterul transplantat în corpul suedezei provine de la o prietenă de familie, în vârstă de 61 de ani, aflată la menopauză de şapte ani, în momentul operaţiei.

Deşi a născut prematur, femeia a adus pe lume un băieţel sănătos, care a avut la naştere greutatea de 1,7 kilograme, după o sarcină de 31 de săptămâni.

Copilul se numește Vincent și are în prezent 20 de luni și e perfect sănătos, scrie The Sun.


Adaugă părerea ta

Comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here